Puntos de venta por ciudades, provincia, autonomía, países,...

Una gran arma de marketing que genera clientes de confianza y marca de empresa

Distribuidor / Tienda, demande a su proveedor de alimentos o vinos que le apoye mediante mapas de puntos de venta . Su uso

Distributor / Shop, ask your food or wine supplier to support you through point-of-sale maps . Using it

Distribuïdor / Botiga, demani al seu proveïdor d'aliments o vins que li doni suport mitjançant mapes de punts de venda . Fer-ne us

We export wines and food from Spain. Demand it to winesinform@gmail.com

Puede pedir vinos y alimentos de España a winesinform@gmail.com

On the work of buyer . Sobre el trabajo de comprador .

See some products and prices at Perennial tender - Oportunidad permanente

Vea algunos productos y precios en Perennial tender - Oportunidad permanente

martes, 19 de septiembre de 2017

La més alta gamma del cava, no sense polémica


La més alta gamma del cava, no sense polémica






Ramon Francas


La ministra d’Agricultura, Isabel García Tejerina, va signar el 6 de juliol l’ordre ministerial que creava definitivament els anhelats Caves de Paratge Qualificat. Aquesta és  la nova categoria que visibilitza la més alta gamma del cava, el vèrtex de la piràmide qualitativa del sector. Inicialment, la nova categoria s’estrena amb 16 productes de 12 paratges i de 9 cellers: Torelló (2), Recaredo (2), Alta Alella, Juvé & Camps, Freixenet, Codorníu (3), Vins El Cep, Gramona (4) i Castellroig. Corresponen, pel mateix ordre, als paratges de Vinyes de Can Martí; Turó d'en Mota i Serral del Vell; Vallcirera; La Capella; Can Sala; La Pleta, El Tros Nou i La Fideuera; Can Prats; Font de Jui i Terroja. Més endavant en sortiran més, que ja han passat pel comitè de tast. Són caves que, segons el president del Consell Regulador de la DO Cava, Pere Bonet Ferrer, es diferencien de la resta per la seva singularitat i per la seva excel·lència. El cava necessitava molt d'una eina com aquesta. De fet, com diu Pere Bonet, el cava és un luxe gens car. Els caves Prèmium, a més, no paren de créixer, i també els ecològics. Són bones senyals.
 Els nous Caves de Paratge Qualificat, però, no han aconseguit acontentar tothom. Ja se sap, això és com escriure o ploure a gust de tothom. Hi ha qui creu que amb més de 10 grams de sucre o amb criances en bótes de roure és difícil mostrar el paisatge (paratge). Hi ha qui no entén el paratge sense la intervenció de l’home i hi ha qui se las ha hagut d’empescar per poder-se colar amb contractes a llarg termini en aquest selecte grup dels Caves de Paratge Qualificat. També hi ha qui creu que no s’ha filat prou prim pel que fa a alguns paratges i també, com Sumarroca, qui ha lamentat públicament no haver-hi pogut entrar per no tenir tota la informació necessària la passada verema. També hi ha qui troba molt car haver de pagar 1 euro per precinte en aquests nous caves excelsos, i d’altres que no veuen un altre camí que situar aquests productes en una franja alta de preu.
 A Sumarroca estan tan enfadats que no volen optar a futures qualificacions, assegura el director general, Josep Puig. “Som víctimes de ser pagesos, i hem acabat fent el pagès”. La sequera de la darrera verema va fer disminuir molt la producció pròpia de raïm (1 milió de quilos menys) i com que no van aconseguir comprar prou raïm van haver d’adquirir vi base per no haver d’encarir en excés els caves i vins. Aleshores encara no es coneixia el reglament dels nous caves de Paratge Qualificat (que limiten el vi base que es pot comprar al 15% del total) i van adquirir excepcionalment al voltant d’un 23% de vi. En condicions normals (sense sequera), assegura que produeixen al voltant de 2,5 milions de quilos de raïm, suficient per optar al Cava de Paratge. Josep Puig diu que el que els interessava era entrar en la primera llista dels caves de Paratge, i que “ara ja hem perdut l’interès”.
Sumarroca comercialitzarà els seus caves icona indicant els paratges dels quals procedeixen, encara que no podran lluir els nous distintius de Cava de Paratge Qualificat.
 Entre els requisits per aconseguir ser Cava de Paratge Qualificat destaca un mínim de 10 anys d'antiguitat dels ceps, un rendiment màxim de 8.000 quilos per hectàrea, un procés de verema manual o un premsat màxim de 60 litres per cada 100 quilos de raïm. La nova categoria es distingeix de la resta per la seva singularitat, la seva excel·lència i per un mínim de criança en rima de 36 mesos. Tant la producció de raïm a la vinya com l’elaboració del vi base i el cava al celler han de complir un estricte i específic plec de condicions. La comprovació de tot això segueix un protocol rigorós  per part dels serveis tècnics del Consell Regulador de la DO Cava. Després de comprovar la bondat dels dossiers presentats, els Caves de Paratge Qualificat han de passar un examen organolèptic per part d’un comitè d’experts.
 Aquests caves que permeten oferir productes de llargues criances molt identificats amb un terrer són, per sobre de tot, una oportunitat per explicar que el cava pot jugar a la màxima divisió mundial dels escumosos de qualitat (és el més exportat del món) a un preu molt raonable, i que no és només un producte de súper a preu rebentat que només serveix per brindar. Com va dir el neuròleg i psiquiatra austríac Viktor Frankl, fins i tot quan no és completament assolible, ens convertim en millors en intentar perseguir una meta més alta.
 Ja han començat a fer-se alguns actes promocionals dels caves de Paratge Qualificat. El primer es va fer el passat 13 d’agost a la 36ena Festa del Cava organitzada pel publicista Marc Marti i la seva companya, Angels Homs, a la casa que tenen al barri de Bonavista del Pla del Pènedes. Mes de 100 convitats van assistir a la tradicional festa on es van poder degustar cinc caves de Paratge que s’havien d’endevinar. El tast a cegues va ser dirigit per Quim Vila, marxant de vins i copropietari de Vila Viniteca. Va guanyar Antoni de la Rosa i Torello, codirector de les Caves Torello i president de la Confraria del Cava Sant Sadurní.


Origen informació: Nació Digital

No hay comentarios:

Publicar un comentario